Gegraveerde foto in hout

Foto graveren in hout

Tegenwoordig zijn er steeds meer manieren om je eigen afbeeldingen en foto’s in je interieur te verwerken. Ben je op zoek naar een uniek fotocadeau dat goed past in de duurzaamheidstrend? Of wil je graag je huis opfleuren met een wel heel persoonlijk kunstwerkje? Dan is dit zeker iets voor jou: laat je favoriete foto graveren in hout! Gegraveerde foto’s zijn hartstikke leuk om te krijgen én te geven. 

Jouw momentopname in hout

Hout is een prachtig natuurlijk materiaal dat in elk interieur past. Gewone foto’s kunnen nog zo mooi zijn, maar soms zullen ze vloeken bij je inrichting. Wanneer je je foto’s in hout laat graveren hoef je je daar dus geen zorgen over te maken. Weer eens iets anders dan een fotomok die achterin de kast zal verdwijnen. De foto wordt in populierenhout gegraveerd, wat een erg duurzaam materiaal is. Bovendien is elk resultaat uniek: geen stuk hout is immers hetzelfde! Speel met afbeeldingen, afmetingen en vormen. Je kunt kiezen uit drie standaard vormen: rond, vierkant en rechthoekig. Vervolgens heb je de keus uit verschillende afmetingen. Zit jouw gewenste afmeting hier niet tussen? Geen probleem! Neem contact met mij op via info@aiymes.nl.

Hoe werkt een foto graveren

Bij het graveren van een foto maak het niet uit of de foto in kleur of zwart/wit foto aangeleverd wordt. De foto moet wel een jpeg bestand zijn. Eerst maak ik de foto in afmeting/vorm naar keuze. Daarna wordt deze foto geüpload in software die een foto omzet in ‘puntjes’. Dit doet hij aan de hand van kleur/contrast verschillen. Deze ‘puntjes’ brandt de laser dan vervolgens één voor één in het hout. Donkere kleur in de foto = veel puntjes. Hierdoor ontstaan de ‘kleurverschillen’ en ‘dieptes in het hout’ bij het graveren. Als laatste maak ik de randen schoon en wordt de foto nog licht geschuurd waar nodig. Nu is hij klaar voor verzending. Bekijk de video hieronder voor een kijkje achter de schermen.

Hout is een natuur product

De foto’s worden standaard gegraveerd in populieren multiplex van 9 mm dik. Hout is een natuurlijk product wat bestaat uit zachte en harde delen. Dit heeft invloed op het uiteindelijke resultaat. Ook bestaat de kans op kleine knoesten in het hout. Ik probeer om deze zo min mogelijk op prominente plekken (gezichten) te plaatsen. Heb je zelf een stuk hout waar je een foto of tekst op wilt laten graveren? Neem dan contact op met mij via info@aiymes.nl

Winkelwagen