Ontwerper van AIYMES met de leren waxinelichthouder

AIYMES is een merk dat is ontstaan vanuit mijn passie voor interieurontwerp.

Ik ben Amy, een jonge Nederlandse ontwerper en maker met een voorliefde voor natuurlijke materialen. Door gebruik te maken van een lasersnijder kan ik heel zorgvuldig allerlei vormen uit verschillende materialen snijden en graveren. AIYMES is opgericht in 2018. Momenteel werk ik voornamelijk met hout en leer. Door met natuurlijke producten te werken wordt elk product uniek. Ook ben ik een eigen biobased materiaal aan het ontwikkelen. 

Handtekening AIYMES

De collectie

De collectie van AIYMES is in zijn geheel ontworpen door mij. Voor mij zijn duurzaamheid, zorgvuldigheid en vakmanschap belangrijke eigenschappen. Mijn producten kenmerken zich door een combinatie van natuurlijke materialen in een moderne en minimalistische stijl. Daarmee krijgen ze een tijdloos karakter. De producten ontstaan door mijn eigen interesses en wat ik meemaak in het dagelijks leven. Mijn liefde voor planten en bloemen bijvoorbeeld zie je terug in de houten vaasjes, bloemen en labels.

De studio

De producten van AIYMES worden allemaal gemaakt in mijn eigen studio in Breda, Nederland. Elke vaas, bloem en dier wordt hier handgemaakt van begin tot eind. Met behulp van twee machines: de lasersnijder en de platenpers (biobased plaatmateriaal). Duurzaamheid is voor mij belangrijk dus gebruikt de gehele studio, inclusief vloerverwarming, stroom opgewekt door zonnepanelen. 

De naam 'AIYMES'

De naam ‘AIYMES’ is voortgekomen uit verschillende aspecten: mijn naam Amy, mijn bijnaam Eams, het engelse woord aim (betekent doel in het Nederlands) en het bekende ontwerpersduo Eames. Mix deze allemaal door elkaar en je krijgt AIYMES! Je spreek dit uit als ‘EEMS’.

Maatwerk

Heb je een idee voor een lasergesneden en/of gegraveerd product? Wil je een tekst op één van de bestaande producten laten graveren? Voor een bruiloft, babyshower of gewoon voor jezelf? Dan is maatwerk zeker iets voor jou! Stuur een mail naar info@aiymes.com met een korte beschrijving en/of tekening van jouw idee. Ik kijk graag wat ik voor jou kan betekenen.

'' Het leukste aan mijn werk is om klanten blij te kunnen maken''
Amy van AIYMES met de houten dieren collectie
Amy
Designer
Winkelwagen